6 rad, jak si zpříjemnit rána s dětmi

6 rad, jak si zpříjemnit rána s dětmi>
Znáte ta kritická rána, kdy pobíháte po bytě a nic nestíháte? Za pochodu se líčíte, házíte do sebe snídani a ještě navigujete děti, aby se oblékaly, něco snědly a nekoukaly jenom na pohádky. Ptáte se, jak z tohohle kolotoče ven? Vyzkoušejte naše rady, jak se stresujícím ránům vyhnout.

1. Zkuste vstát o 15 minut dřív

Je to těžké nařídit si budík ještě o pár minut dřív, než obvykle. Když i tak máte problémy dostat se z postele, ale věřte, že i těch několik málo minut dokáže doslova zázraky.

2. Nepodceňujte večerní přípravu

Abyste se po ránu vyhnula stresovým situacím, připravte pro sebe i pro děti oblečení už večer. Neuvěříte, kolik to ušetří času a zbytečného rozčilování.

3. Připravte si už večer kuchyň

Vyndejte nádobí z myčky, připravte si talířky nebo misky, na které budete servírovat snídani, hrnečky na čaj nebo kakao a případně oběd do práce a svačinu. Pestré nádobí Skiphop CZ

4. Zkontrolujte si večer ledničku

Stačí, když se zběžně podíváte do lednice a uděláte si hrubou představu toho, co plánujete k snídani servírovat. Ráno vám to ušetří čas.

5. Vstaňte dřív než vaše děti

Starty jsou těžké pro každého, nejen pro ty nejmenší. Když ale vstanete o chvilku dříve než ony, můžete se bez starostí nalíčit, obléct a nasnídat. A pak je s úsměvem na rtech vzbudit a vypravit do školky nebo do školy.

6. Dobrůtka na cestu

Není to sice moc zdravé, ale neuškodí, když dítě na cestu vybavíte malou dobrůtkou. Pokud jim nechcete dávat sladkosti, může to být třeba sušené ovoce, banán nebo krájené jablíčko.