Dejte si v létě pozor na mykózy

Dejte si v létě pozor na mykózy>
Gynekologické ordinace se každoročně v těchto měsících začínají plnit. V letním období totiž ženy provázejí opakované příznaky, jako jsou nepříjemné výtoky, svědění a bolesti. Co ale stojí za zvýšeným výskytem mykóz? Kvasinkové infekce, jak se také mykózám říká, mají různé příčiny. Přijít k nim můžete během koupání ve znečištěných rybnících nebo chlorovaných bazénech, kvůli upnutým, neprodyšným kalhotám, ale i fyzické únavě, stresu a nedostatečné, nebo naopak přehnaně pečlivé hygieně. Na akutní stadium mykóz zabírají tzv. antimykotika. V poslední době ale lékaři čím dál častěji připomínají, že za opakovanými mykózami může být i snížená imunita. Je proto třeba imunitu podporovat, například vhodnými vitamíny.

Bavlněné spodní prádlo

Vsaďte hlavně na pohodlné prádlo a prodyšné obleční. Ty totiž snižují riziko výskytu mykóz a napomáhají regeneraci sliznic. Krajky, satén nebo jakákoli umělá vlákna jsou sice krásnými materiály, ale v létě nepatří mezi ty nejvhodnější. Pokud trpíte na mykózy, tak pro celodenní nošení používejte prádlo ze 100% bavlny. Navíc, pokud kalhotky po praní vždy vyžehlíte, zničíte tím nežádoucí bakterie.

Aviváž raději vynechte

Nedoporučuje se také používat na spodní prádlo aviváž, protože by mohla pokožku zbytečně dráždit. Ženskému zdraví neprospívá, ani pokud nosíte příliš těsné džíny nebo kalhoty. Úzké oblečení totiž vytváří dokonalé prostředí pro vznik nepříjemných bakterií. V létě si proto raději dopřávejte volnost a vzdušnost, aby pokožka mohla volně dýchat.

Rozlučte se s mýdlem

Mějte na paměti, že klasické mýdlo je dobré maximálně tak na ruce či tělo. Ichillydelicato_overlayntimní partie jsou ale nesmírně citlivé, a tak byste měla používat pouze ty prostředky, které respektují citlivé pH intimních míst. Parfémované sprchové gely nebo alkalická mýdla mohou dráždit citlivou intimní pokožku i sliznici, a vyvolat tak infekční problémy. Výborné jsou proto gely s obsahem kyseliny mléčné, s tea tree olejem nebo růžovým olejem. Respektují totiž speciální, citlivé prostředí ženských partií. Zejména nyní by proto ženy při sobě  měly nosit speciální ubrousky, které se používají po každé toaletě. Nejenže vás osvěží, ale zároveň také ochrání před vznikem nepříjemného zánětu.

Po koupání se vysprchujte

V neposlední řadě i chlór, se kterým se běžně setkáváte v bazénu či na koupališti, dokáže napáchat  velké škody. Proto se po každé návštěvě bazénu důkladně osprchujte čistou vodou. Stejně tak to učiňte, pokud navštívíte přírodní koupaliště. Tam voda sice není chlorovaná, ale naopak může být plná bakterií.