Neznám dítko, které by nemilovalo “pribináčka”. Bohužel už i v něm, až na výjimky, bývají různé nežádoucí přísady. Zkusila jsem ho udělat sama, ale podle získaných receptů to stále nebylo ono. Až jsem našla ideální poměr tvarohu a smetany. Navíc tento výborný domácí tvarohový dezert můžete použít třeba i jako krém do nepečeného dortu.
Budete potřebovat
- 1 tučný měkký tvaroh
- 125 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr nebo lžíci domácího (do sklenice si vsypte cukr a zapíchněte do něj vanilkový lusk, asi za 14 dní bude cukr krásně provoněný)
- 1 lžíci moučkového cukru
- případně kakao
Postup
Vanilkový cukr vsypte do smetany a vyšlehejte ji do tuha. Pak pomalu vmíchejte tvaroh a cukr. A to je vše.
Pokud máte rádi kakaový, vmíchejte i kakao podle chuti. Krém naplňte do skleniček a uchovávejte v lednici, kde vydrží asi 5 dní. Z tohoto množství získáte přibližně tři skleničky od jogurtu.
Můžete si i hrát - vsypte do vanilkového nastrouhanou čokoládu a máte straciatellu, nebo můžete přimíchat jahody a vyrobit si růžového.
Dobrou chuť!