Recept na pravý domácí pribináček

Recept na pravý domácí pribináček>
Neznám dítko, které by nemilovalo “pribináčka”. Bohužel už i v něm, až na výjimky, bývají různé nežádoucí přísady. Zkusila jsem ho udělat sama, ale podle získaných receptů to stále nebylo ono. Až jsem našla ideální poměr tvarohu a smetany. Navíc tento výborný domácí tvarohový dezert můžete použít třeba i jako krém do nepečeného dortu.

Budete potřebovat

  • 1 tučný měkký tvaroh
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr nebo lžíci domácího (do sklenice si vsypte cukr a zapíchněte do něj vanilkový lusk, asi za 14 dní bude cukr krásně provoněný)
  • 1 lžíci moučkového cukru
  • případně kakao

Postup

Vanilkový cukr vsypte do smetany a vyšlehejte ji do tuha. Pak pomalu vmíchejte tvaroh a cukr. A to je vše. Pokud máte rádi kakaový, vmíchejte i kakao podle chuti. Krém naplňte do skleniček a uchovávejte v lednici, kde vydrží asi 5 dní. Z tohoto množství získáte přibližně tři skleničky od jogurtu. Můžete si i hrát - vsypte do vanilkového nastrouhanou čokoládu a máte straciatellu, nebo můžete přimíchat jahody a vyrobit si růžového. Dobrou chuť!