Jak si hrát s děťátkem ve 3. měsíci?

Jak si hrát s děťátkem ve 3. měsíci?>
Ve druhém měsíci jsme se zaměřili na doteky a koordinaci rukou a očí. Třetí měsíc je klíčový. Vaše děťátko je připraveno na něco zábavnějšího, veselejšího a zajímavějšího. Rodiče, přichází hry plné zvuků a zábavy, které si užije nejen děťátko, ale i vy.

Hudba a společné mazání

Ve svých třech měsících si začínají miminka všímat svého okolí. Když máte děťátko v ruce, nebojte se ho otočit tak, aby vidělo na celé své okolí. Následující aktivita mu může pomoci k lepšímu udržení hlavičky, ale i k rozvoji rovnováhy. Budete potřebovat hudbu. Zapněte ji, vezměte své děťátko do ruky a držte ho tak, aby bylo na boku a jednu ruku jste měli volnou. Klidně vám může pomoci i tatínek. Volnou ruku zvedněte, jako byste chtěli tancovat. Při poslouchání písničky se pohupujte v bocích. Děťátko bude rytmus cítit. Přidejte k tomu i zpěv a pozorujte jeho reakce. Miminku by se to mělo líbit, také proto, že bude na věci koukat z nezvyklé polohy.

Zahrajte si na bicí

Sociální a komunikační dovednosti vašeho miminka se posilní hrou na domácí bicí, které si můžete velmi snadno vytvořit. Co budete potřebovat? Různé krabice, hrnce, plechovky, plastové koše, nádoby s pokličkami, vařečky nebo paličky. Jak na to? Použijte všechny prázdné krabice a plechovky z různých materiálů a postavte je před sebe, na stůl, nebo na zem. Bouchejte na ně rukou, dlaní, prsty nebo právě vařečkou či paličkou, aby vaše domácí "bicí" vydávaly zvuky a děťátko mohlo slyšet rozdíl. Uvidíte, jak si hru na bicí oblíbí a bude chtít bouchat do rytmu samo.

Kopání nožičkami

Ve třetím měsíci se vaše miminko stává pohyblivější. Teď je čas na aktivitu, která ho rozhýbe a pomůže mu pořádně procvičit nožičky. Následující činnost je velmi jednoduchá. Budete potřebovat vanu nebo bazén. Vezměte své děťátko do vany, nebo do bazénku. Naplňte ji vodou a držte své děťátko ve vzpřímené poloze v sedě. Miminko začne kopat nožičkama. Jakmile zjistí, že tím cáká vodu kolem sebe, začne se mu to líbit ještě víc. Nikdy děťátko nenechávejte ve vodě bez dozoru.

Tanec s baterkou

Obrací se vaše děťátko za světlem? Pamatuji si, že moje holčička pořád koukala na lustr. Fascinující hra se světlem je pro třetí měsíc života miminka jako stvořená. Budete potřebovat baterku, nebo jiné svítidlo. Jak na to? Stačí, když si počkáte na tmu a show může začít. Sedněte si se svým děťátkem do křesla tak, abyste se cítili pohodlně. Zasviťte baterkou na libovolné místo a cestujte s ní po stěnách a stropě. Pozorujte, jestli se miminku tato aktivita líbí. Pro mnohe děti je to uklidňující a pokud přidáte ještě klidnou hudbu, nebo budete vyprávět příběh, bude to ještě lepší. Nezapomeňte, že se každé dítě vyvíjí jiným tempem. I v případě těchto aktivit můžete počkat a zavést je do vašeho života až o několik týdnů později.

Přejeme spousta zábavy a radosti!

Mohlo by vás zajímat: Jak si s dítětem hrát ve 2. měsíci? >>