Jak si hrát s děťátkem ve 4. měsíci?

Jak si hrát s děťátkem ve 4. měsíci?>
Třetí měsíc byl pro vaše děťátko velmi zábavný. Obdivovali jste spolu různé zvuky, hledali jste světlo a objevovali nové schopnosti ručiček a nožiček. Ve čtvrtém měsíci vás čekají další zajímavé věci, o které byste rozhodně neměli přijít. Rozvíjejte děťátko těmito aktivitami: 

Všude samé bubliny

Zdá se, že má vašee děťátko ruce všude. Všechno si chce osahat. Každý dotek je pro něj výzvou a jeho ručičky se učí dělat to, co jim řekne mozek. Můžete mu v těchto krásných chvílích pomoci a přitom se spolu uvolnit a zabavit se. Budete potřebovat bublifuk a podložku na koupání. Nejvíce se hodí dělat tuto aktivitu právě v koupelně při koupání vašeho miminka, nebo třeba na dece na zahradě. Vezměte si bublifuk a začněte foukat malinké bublinky, které budou směřovat na různá místa jeho tělíčka. Nejlepší jsou ručky, bříško a nohy. Děťátko se bude snažit chytit bublinky, které budete foukat.

Pozorujte rybičky

Další z možností aktivit pro vaše děťátko je sledovat rybičky v akváriu. Pokud doma žádné nemáte, jděte se podívat třeba do zverimexu nebo do ZOO. Děťátko držte tak, aby mělo oči na úrovni rybiček. Sledujte prstem po skle konkrétní rybičku tak, aby pohyb sledovalo i dítě. Vybírejte si rozmanité rybičky. Určitě neplavou všechny jen jedním směrem. Je dobře, když u děťátka vyzkoušíte i smysl pro "trvalost objektu" (zjistí, že něco stále existuje, i když to zmizí z dohledu) a ukážete to tak, že rybičku jednoduše zakryjete rukou a ukážete prstem na místo, kde se znovu objevila. Pokud to nebude fungovat, nevadí. Tento smysl se upevňuje až v devátém měsíci. Nezapomeňte, že se každé děťátko vyvíjí jiným tempem. I v případě těchto aktivit můžete počkat a zavést je do programu až o několik týdnů později.

Mohlo by vás zajímat: