Tipy, jak uspořádat skvělou babyshower

Tipy, jak uspořádat skvělou babyshower>

Víte, co babyshower znamená a jak se na ni správně připravit? 

Myšlenka babyshower je jednoduchá - nastávající maminka se chce podělit o radost s ostatními, případně její kamarádi chtějí oslavit blížící se příchod nového přírůstku.

Novodobý trend? 

V České republice sice tato událost dlouhou tradici nemá, nicméně ve světě ji znají už dlouho. Její tradice sahá až do starověké Indie. Samozřejmě to nebyla taková "párty", jako je dnes, šlo spíše o oslavu mateřství, nového života, porodu. "Seemantha", jak se této oslavě tehdy říkalo, se konala vždy mezi 6. a 8. měsícem těhotenství a maminka dostala sušené ovoce a sladkosti. Celou oslavu provázela hudba.

Jak správně připravit babyshower 

Podle etikety by měla babyshower uspořádat nejlepší přítelkyně nastávající maminky, ale nemusí to tak být vždy. Jak už jsme řekli, celou oslavu provází dobrá nálada, rozbalování dárečku, krájení dortů a také tématické hry.

Tipy na hry 

Vybrali jsme pro vás tři různé hry, které by se mohly hodit.

  1. Uhádni kolik! Jednoduchá hra, na konci které bude vítěz určitě šťastný. Postačí vám sklenička, oblíbené bonbóny, papír a pero. Do skleničky dejte bonbóny, položte pohár na viditelné místo a poproste hosty, aby odhadli, kolik bonbónků je ve skleničce. Na konci oslavy vyhlašte vítěze!
  2. Kdo bude první?  Ani tato soutěž není na přípravu náročná. Stačí vám lahvička pro dítě a nápoj. Buď to bude mléko nebo džus, to už necháme na vás. Vyberte tři dobrovolníky a dejte jim za úkol lahvičku vypít. Kdo to zvládne za nejlepší čas, vyhrává!
  3. "Slepá" maminka  Do soutěží se nebojte zapojit ani nastávající maminku. Připravte jí tašku s věcmi pro dítě. Dudlík, lžičky, plenky,... Zavažte jí oči a sledujte, jak jednotlivé předměty poznává!

Nemáte nápad na dárek? 

Vždy se snažte mamince dát něco praktického, co se jí do budoucna bude hodit. Nejtypičtějším dárkem bývá dort z plenek. Mrkněte se, jak ho snadno vyrobíte >>

A co dalšího?

  • Kojenecké potřeby - cokoli vás napadne, vděčným dárkem jsou určitě látkové pleny, které můžete využívat na sto způsobů, nebo také dětská kosmetika či kojící polštáře.
  • První botičky - není noc rozkošnějšího, než když budoucí maminka dostane botičky. Nemusí být pletené, klidně investujte do pořádných botiček, které budou tvarovat dětskou nožku. Pro jistotu si ale schovejte účet, kdyby je oslavenkyně chtěla z různých důvodů vyměnit.

Na tu pravou americkou babyshower se můžete podívat třeba v ukázce z oblíbeného seriálu Přátelé :-) Maminky, co vy a babyshower?   https://youtu.be/SUNuN_Jm48c