Nutrilon 3 HA je hypoalergenní (HA) dietní potravina pro zvláštní
lékařské účely vhodná pro výživu kojenců od ukončeného 12. měsíce,
pokud již nemohou být kojeni. Vhodné při dietním postupu pro děti
s pozitivní s rodinnou alergickou anamnézou (např. atopický ekzém,
alergické astma,potravinová alergie, senná rýma).
Návod k přípravě:
Důkladně si umyjte ruce a vysterilizujte všechno používané
nádobí.
Převařte čerstvou pitnou vodu určenou pro kojence a nechte ji v konvici
vychladnout asi 30 minut na přibližně 40°C.
Odpovídající množství vody vlijte do vysterilizované lahve.
Nepoužívejte opakovaně převařenou vodu.
Pomocí přiložené odměrky přidejte do vody odpovídající množství
prášku dle návodu. Prášek v odměrce nestlačujte!
Uzavřete lahev a důkladně ji protřepte (nejméně 10 vteřin) než se
všechen prášek rozpustí. Sejměte víčko a nahraďte jej sterilní
savičkou.
Ověřte teplotu mléčné směsi kápnutím na vnitřní stranu zápěstí a
připravenou dávku ihned podávejte.
Jak správně připravit Nutrilon:
Uchovávání:
Po každém použití plechovku pečlivě uzavřete a uchovávejte na suchém
a chladném místě (nikoliv v lednici). Nevkládejte dovnitř vlhkou odměrku.
Obsah spotřebujte do jednoho měsíce po otevření.
{Mléko vždy dávkujte podle návodu. Neohřívejte stravu v mikrovlnné
troubě, abyste předešli popálení dítěte v důsledku nerovnoměrného
ohřátí. Připravenou stravu spotřebujte do dvou hodin. Nedojedenou stravu
zlikvidujte.}
Detailní informace:
Nutrilon 3 HA je vhodnou volbou pro Vaše dítě, pokud má v rodinné
anamnéze alergická onemocnění a nemůže být plně kojeno. Pokud se
v rodině alergie již vyskytuje, zejména pokud jí trpí sourozenci, jeden
z rodičů nebo oba rodiče, má dítě zvýšené riziko vzniku alergie.
Právě nyní, kdy se Vaše dítě vyvíjí, podléhá různým novým
podnětům ze stravy i okolního prostředí a existuje riziko, že na
některý z podnětů zareaguje přehnaně, a tím se rozvine alergie.
Přípravek umožňuje minimalizovat styk s antigenem (bílkovinou kravského
mléka) díky obsahu hydrolyzované bílkoviny, ale neměl by být používán
při prokázané alergii na bílkovinu kravského mléka. Na vzniku alergie se
podílí více rizikových faktorů (např. výživa, genetické predispozice,
ovzduší, okolní prostředí,…), úprava pouze jednoho z těchto faktorů
nemusí mít vždy příznivý účinek. Zařazením běžné (ne
hypoalergenní) mléčné výživy před hypoalergenní snižujete její
účinnost. Chuť mléka je v porovnání s běžnou výživou mírně
nahořklá, což je způsobeno obsahem hydrolyzované bílkoviny. V balení je
přiložena odměrka o velikosti 5,1 g (po zarovnání prášku).