Čistá ovocná šťáva bez přidaného cukru či konzervantů. Chuť
jednotlivých šarží se může lišit v závislosti na použitých odrůdách
jablek. Nejčastěji zpracováváme odrůdy Golden Delicious, Idared, Fuji,
Pinova…
Jablko:
Látky obsažené v jablku jsou velmi různorodé a velmi cenné. Jablka
obsahují vodu, vitamíny, minerální látky, stopové prvky a bioaktivní
substance, které jsou nepostradatelnou součástí zdravé výživy.
Důvodem je vysoký obsah sekundárních rostlinných látek, jako jsou
fenolové kyseliny a flavonoidy. Obsahují pektin, který váže v žaludku
tuky a cholesterol.
Jablka obsahují 3 až 16 % cukrů na 100 g čerstvé hmoty. Z tohoto
důvodu lze hovořit o jablku jako o ideálním dodavateli energie.
Ochutnejte také mošt jablko-mrkev nebo jablko-malina.