Dětská  chůvička vám usnadní život. Jak vybrat tu nejlepší?

Dětská  chůvička vám usnadní život. Jak vybrat tu nejlepší?>

Dětská chůvička přispívá ke klidu, pohodlí a jistotě rodičů, že jejich malý poklad je v pořádku, i když zůstane chvíli sám v místnosti. Díky tomuto šikovnému zařízení budete mít na dítě dohled i v situacích, kdy musíte odejít do jiné místnosti. Jak vybrat nejlepší chůvičku a co při výběru zohlednit?

Co je to dětská chůvička?

Dětská chůvička je elektrické zařízení, které se skládá ze dvou vzájemně propojených částí. Jedna část je umístěna v místnosti a tvoří ji jednotka s odposlechem nebo kamerou. Druhá část, přenosná rodičovská jednotka nebo připojený mobilní telefon, umožňuje slyšet a sledovat dítě na dálku.

S chůvičkou získáte možnost dohlížet na své dítě, i když jste v jiné místnosti nebo na jiném místě v domácnosti. Toto malé zařízení vám poskytne zvukový nebo vizuální dohled, zatímco vaše dítě spí nebo si samo hraje v postýlce nebo v pokoji.

V jakých situacích rodičům chůvička pomůže?

V životě s malým dítětem je velmi užitečné, když můžete uklízet nebo vařit, aniž byste byli dítětem rušeni, a zároveň vědět, že je dítě v bezpečí. V takových situacích velmi oceníte pomoc spolehlivé chůvičky, zejména pro:

  • Sledování dítěte během spánku: Děti mají tendenci vydávat ve spánku tiché zvuky, častěji se v noci budit nebo se v postýlce energicky pohybovat. Pomocí chůvičky můžete dítě sledovat a zjistit, zda opravdu potřebujete jít do dětského pokoje, nebo zda se už samo mezitím uložilo ke spánku.
  • Pokud vaše dítě zvládne usínat samo, je chůvička neocenitelný pomocník. Pomůže vám sledovat, co dělá dítě v místnosti, zda pláče nebo zda usnulo. Vyhnete se tak riziku, že dítě opětovným otevřením dveří probudíte.
  • Monitorování denního spánku: Každá maminka ví, že čas spánku dítěte znamená příležitost udělat něco v domácnosti nebo uvařit. Díky chůvičce můžete tyto činnosti vykonávat klidněji. Díky dostatečnému dosahu chůvičky můžete dítě sledovat i při práci na zahradě kolem domu.
  • Monitorování sourozeneckých her: Pokud máte více dětí, pravděpodobně jste již zjistili, že společné hraní sourozenců přináší řadu zajímavých a někdy i nebezpečných situací. S pomocí chůvičky můžete mít své nejmenší pod kontrolou, i když si hrají sami v jiné místnosti.
  • Kontrola zdravotního stavu dítěte během spánku: Děti jsou častěji nemocné a první příznaky nemoci se u nich mnohdy začínají projevovat během noci. Odposlech nebo videopřenos vám pomůže včas odhalit zvracení, kašel, první příznaky laryngitidy nebo jiných onemocnění. Díky chůvičce můžete rychle reagovat.

Jaké jsou typy dětských chůviček?

Dětské chůvičky jsou k dispozici ve dvou základních typech:

  • Zvukové dětské chůvičky: umožňují dítěti naslouchat a reagovat zvukově.
  • Video dětské chůvičky: video chůvičky kombinují zvukový i vizuální dohled.

Nejprve zvažte, která forma vám bude více vyhovovat. Ačkoli některým rodičům vyhovuje pouze audio poslech dítěte, video chůvičky mají více praktických výhod. Díky kamerám můžete své dítě neustále vidět a přesně vědět, co v postýlce dělá.

Jaké parametry chůviček sledovat při nákupu?

Doplňkové funkce:

Kromě základního účelu jsou dětské chůvičky obvykle vybaveny dalšími doplňkovými funkcemi. Mezi praktické doplňky patří tlumené noční světlo na dětské jednotce, možnost mluvit na dítě na dálku prostřednictvím rodičovské jednotky, kontrola teploty prostředí v dětském pokoji nebo možnost přehrávání ukolébavkové melodie.

Způsob napájení:

Zvažte, zda budete chůvičku používat pouze doma, nebo zda ji chcete používat i na cestách. Některé typy dětských chůviček jsou uzpůsobeny k napájení z elektrické sítě, jiné lze nabíjet a používat i na místech bez elektrické zásuvky. U dobíjecích verzí hraje roli také doba, po kterou může jednotka fungovat bez nutnosti dobíjení, a způsob nabíjení.

Dosah:

Při nákupu zohledněte dosah signálu. To znamená, na jakou vzdálenost můžete vzdálit rodičovskou jednotku od dětské jednotky, aniž byste ztratili kontakt. Ztráta kontaktu by měla být vždy signalizována zvukovým signálem z rodičovské jednotky. Pokud byste však ocenili až neomezený dosah, vyberte si model chůvičky, který lze propojit přímo s vaším mobilním telefonem. Z řady Philips Avent mají tuto funkci například Dětská chytrá kamera SCD643/26 nebo Dětská chytrá video chůvička  SCD923/26.

Možnost připnutí na oděv:

Při nákupu zkontrolujte, jak budete rodičovskou jednotku nosit. Měli byste ji mít vždy u sebe, proto je praktickým doplňkem spona na opasek nebo šňůrka pro zavěšení na krk. Vyberte si způsob, který vám nejlépe vyhovuje.

Možnost připojení k mobilnímu telefonu a kontroly na dálku:

Pokud plánujete nechat dítě na chůvě nebo u prarodičů, zvažte chůvičku s připojením k wifi. To vám umožní kontrolovat dítě pomocí mobilního telefonu odkudkoli, kde je připojení k internetu.

Mějte nerušený spánek svého dítěte pod kontrolou díky chůvičkám Philips Avent.

Přístroje Philips Avent patří mezi špičkové výrobky pro péči o dítě a jejich chůvičky nejsou výjimkou. Nabízejí řadu spolehlivých, zákazníky prověřených výrobků s mnoha užitečnými funkcemi. Můžete si vybrat audio nebo video chůvičku.

Audio chůvičky Philips Avent nabízejí křišťálově čistý zvuk, dlouhou dobu provozu a dosah až 330 metrů. Pokud chcete své dítě nejen slyšet, ale i vidět, je vhodnější video chůvička.

Všechny dětské video chůvičky Philips Avent jsou vybaveny vysoce kvalitními kamerami a velkými barevnými displeji na rodičovské jednotce. Umožňují sledovat nejen pohyby dítěte, ale také jeho mimiku a okolní prostředí. K dispozici je také 2x digitální zoom, který umožňuje přiblížit obraz a lépe se zaměřit na detaily. To vám pomůže lépe se ujistit, že je dítě v bezpečí a nehrozí mu žádné nebezpečí .

Jsou také vybaveny infračerveným nočním viděním, které vám umožní sledovat postýlku a její okolí i při slabém osvětlení nebo v úplné tmě. Tato funkce vám umožní sledovat dítě i v noci, aniž byste museli svítit nočním světlem.

Zobrazit dětské chůvičky Philips Avent

Přinášíme vám náš výběr chůviček pro miminka od společnosti Philips Avent, které jsou nyní v akci:

Philips AVENT Chůvička dětská video SCD881/26

Společnost Philips AVENT vyvinula pro své dětské chůvičky jedinečné párování sluchátek, které zajistí soukromé a bezpečné spojení s vaším dítětem. Kromě ovládání zvuku a obrazu umožňuje tento model komunikovat s dítětem na dálku a přehrávat jednu ze 6 relaxačních melodií jako ukolébavku. Můžete si vybrat buď 4 hudební melodie, nebo 2 typy bílého šumu.

Dětská video chůva je nyní v prodeji s výhodou 60 denní záruky vrácení peněz. Pro členy našeho Feedo Clubu je cena ještě výhodnější.

Philips AVENT Chůvička dětská video SCD881/26

Philips AVENT Chůvička dětská video SCD891/26

Kromě výše uvedených funkcí tento model také monitoruje teplotu v místnosti, má noční světlo a možnost vybrat si ukolébavku ze 6 relaxačních písniček, které si můžete pustit z jiné místnosti. Dobíjecí rodičovská jednotka vydrží v provozu až 12 hodin bez nutnosti dobíjení.

Tento model je v současné době k dispozici také za akční cenu s možností využít 60 denní záruku vrácení peněz. Pro členy našeho Feedo Clubu je cena ještě výhodnější.

Philips AVENT Chůvička dětská video SCD891/26