Přemáhá vás únava? Máme tipy na kvalitní spánek!

Přemáhá vás únava? Máme tipy na kvalitní spánek!>
Každá maminka mi dá za pravdu, že únava je asi nejskloňovanější slovo většiny žen na mateřské - a v tomto povánočním období to platí dvojnásob. Malý uzlíček nás v noci občas prostě vyspat opravdu nenechá a i přesto musíme být další den v rámci možnost "funkční". Někdy si ale stačí jen trochu pomoci a hned se budete cítit lépe. Poradíme vám, jak se na spánek připravit a vytěžit z něj co nejvíce! 

Melatonin

Jde o hormon vylučovaný malou žlázou v mozku, který pomáhá regulovat spánkové cykly. Jako doplněk stravy se často doporučuje lidem, kteří hodně létají v různých časových pásmech. Je tedy jednou z možností, jak zahnat únavu. Pomůže vám snadněji usnout. Pokud se však chcete vyhnout jakýmkoli chemickým látkám, existují i jiné možnosti.

Levandule

Krásná fialová barva, úžasná vůně. Báječně se u ní relaxuje a usíná. Levandule je doslova zázrak, který vám pomůže načerpat energii a odpočinout si. Je úplně jedno, zda ji využijete v masážním oleji, nebo si její lístky přidáte do teplého mléka. Budete se cítit jako byste právě navštívili Provence. I tímto malým krůčkem zaženete velkou únavu a ráno se vám bude lépe vstávat.

Levandulový zklidňující olej - KLIK

9994_telovy_levandule

Levandulové vonné tyčinky - KLIK 

9W00065-4001499185519

Čaj

V některých krajiných se považuje za luxus. U nás se bere jako samozřejmost, která nikdy nechybí. Oceňte však vynikající účinky bylinných čajů - hlavně meduňka, heřmánek či opět levandule. Už naše babičky u nich usínaly. Odhalte jejich výjimečnost a uvidíte, jak je při pravidelném pití oceníte.

Horká koupel

Maminky si většinou dávají rychlou sprchu. Pokud však toužíte po sladkém spánku, měli byste sáhnout právě po koupeli, která naše tělo uvolní a připraví na dokonalý odpočinek. Přidejte k tomu tlumené svělto, dokonalou hudbu, nějakou sůl a máte zaručený spánek.

Levandulová sůl do koupele - KLIK

4008233077970

Cvičte

Každý večer si dám 20 minut zumby. A ono to vážně funguje. Nemám problém usnout, dokonale se uvolním, vyplavím endorfiny a mám alespoň chvíli pro sebe. Jinak miluji i pořádné dlouhé procházky s malou. To mi také pomáhá lépe usnout. Pokud cvičení nefandíte, vyzkoušejte jógu. Není náročná a kromě vašeho tělo bude prospěšná i pro vaši mysl.

Hygiena dobrého spánku

Nevíte o co jde? Hygiena dobrého spánku znamená, že před spaním nekoukáte do notebooku, na televizi, neodepisujete na poslední e-maily, ale místo toho si vezmete knížku a vyvětráte si ložnici. Odložte své "pracovní" rutiny a myslete jen na odpočinek. Uvidíte, že se vám bude spát mnohem lépe. Pokud vás únava dohání i přes tyto tipy, zaručeně, alespoň u mě, funguje káva. Pokuste se však pro váš spánek udělat všechno, uvidíte, že vám bude lépe! Přejeme vám mnoho dobrých nocí :-)