Ovocné dobroty pro nejmenší

Ovocné dobroty pro nejmenší>
Se sladkými ovocnými příkrmy by se to nemělo přehánět. Děti ale tuto chuť milují a tak se nebojte jim občas připravit něco dobrého. Pojďme se podívat na tři slaďoučké recepty pro děti.

Jablečná kaše

(od ukončeného 7. měsíce) Suroviny: 4 polévkové lžíce jablka nastrouhaného najemno, 1 polévková lžíce krupice, 100 ml kojeneckého mléka Postup: Do horkého mléka (ne vroucího) postupně přidávejte krupici a za stálého míchání uvařte středně hustou kaši. Nechte mírně vychladnout a smíchejte ji s nastrouhaným jablkem. Na obměnu chuti můžete namísto jablka přidat rozmačkaný banán, hrušku, broskev či jiné ovoce. rsz_isifa-147675705

Jablečná žemlovka

(od ukončeného 8. měsíce) Suroviny: 1 grahamový rohlík, 1 jablko, špetka skořice, 150 ml kojeneckého mléka, 2 lžičky rostlinného oleje, 1 vaječný žloutek Postup: Grahamový rohlík nakrájejte na malé kostičky a zalijte ho vlažným kojeneckým mlékem. Z namočeného pečiva vytlačte přebytečné mléko, rovnoměrně přimíchejte vaječný žloutek. Jablko nastrouhejte a promíchejte ho se změklým pečivem, přidejte špetku skořice. Zapékací misku potřete rostlinným olejem. Vložte do ní připravenou směs a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut. Po upečení nechte vychladnout.

Míchaný kompot

(od ukončeného 6. měsíce, nekojené děti od ukončeného 4. měsíce) Suroviny: polovina sladšího jablka, polovina hrušky, 150 ml kojenecké vody Postup: Jablko a hrušku oloupejte, odstraňte jádřinec a nakrájejte ovoce na menší kousky. Spolu s kojeneckou vodou poduste ovoce cca 3 minuty pod pokličkou. Potom ovoce vyjměte a rozmačkejte vidličkou na ovocné pyré.