Dětská výživa doma i na cestách - jak na to?

Dětská výživa doma i na cestách - jak na to?>
Rychlá příprava dětské výživy o správné teplotě může být oříšek. Jaké máme možnosti? A jak správně udržovat jídlo teplé bez vzniku škodlivých bakterií?

Správná teplota

Organismus a trávicí systém dítěte jsou poměrně citlivé. Jídlo by proto mělo být ohřáté na běžnou tělesnou teplotu. Díky tomu ho pak malé tělíčko dobře snáší. Jestliže kojíte, máte velkou výhodu. Miminko dostane za každých okolností potravu o správné teplotě. Pokud ale nekojíte, či kojit nemůžete, je to trošku složitější. 25fbc28feb1efcc4d3e0b20f45015d0cDoma není problém vše si pohlídat a připravit miminku správné krmení. Buď převaříte vodu a pak počkáte, až zchladne na správnou teplotu, nebo vám pomohou elektrické ohřívačky. Oceníte je zejména tehdy, když vaše miminko pláče, má hlad a každý minuta čekání by byla velmi dlouhá. Existuje jich několik druhů s různými funkcemi. Velmi užitečná je například funkce udržování teploty. Pokud jste ohřála jídlo, ale miminko ještě nemá hlad, ohřívačka sama jídlo přihřívá a to tak zůstane připravené k okamžitému použití. Je ale třeba používat tuto vychytávku obezřetně. Při dlouhodobém zahřívání mohou začít v jídle bujet choroboplodné zárodky. Ze stejného důvodu se nesmí jednou připravené jídlo znovu ohřívat. Proto se doporučuje přihřívat jídlo v zimním období maximálně hodinu, v létě pak kratší dobu. A002028-3661276143081Pokud máte zmrazené odsáté mateřské mléko, nejlepší je rozmrazit ho postupně při pokojové teplotě a pak přihřát v ohřívači. V mikrovlnné troubě totiž dochází k nerovnoměrnému ohřevu a miminko by se mohlo spálit. Další užitečnou funkcí je možnost použití adaptéru pro připojení v autě. Můžete pak jídlo svému miminku připravovat i na cestách bez závislosti na elektrické síti.

Hygiena

Pozor také na hygienu. Všechny použité lahvičky či misky by měly být po použití pečlivě umyty speciálním mycím prostředkem a poté vysterilizovány. S nápoji, jako je čaj nebo voda je situace mnohem jednodušší, než s jídlem. Nápoje mohou být udržovány při správné teplotě mnohem déle. Pomohou vám při tom termoobaly. AVENT Ohřívač lahví a dětské stravy elektrický BABYMOOV Ohřívač lahví Tulip Home&Car, Cream