Testujeme s Terezou In Oslo: Francouzské příkrmy Babybio

Testujeme s Terezou In Oslo: Francouzské příkrmy Babybio>
Myslím, že každý rodič se snaží pro jejich miminko vybrat jen to, co nám připadá nejlepší. William byl do šestého měsíce spokojeně plně kojené miminko a s příkrmy jsme tedy začali přesně den po tom, co mu bylo půl roku. Takže přišla ta chvíle, kdy jsme se začali ptát okolí, číst v knížkách, brouzdat na Internetu a především tápat. Na povrch vyvstaly otázky, jestli dávat příkrmy ze skleničky, nebo pouze připravované doma. Jestli podávat jenom ovoce a zeleninu s nálepkou BIO. A jak vlastně příkrmy připravovat, nebo na co všechno si dávat pozor, když je kupujeme. Já osobně mám nejlepší pocit z toho, když pro Williama vaříme. Snažíme se vybrat ty nejkvalitnější BIO potraviny a příkrmy připravujeme na parním hrnci Avent 4in1. Jsou ale i dny, které jsou hektické, nebo kdy cestujeme a sáhneme po hotovém příkrmu ve skleničce. Jenže není příkrm jako příkrm. Pro nás rodiče je opravdu důležité, že jsou příkrmy vyráběné jen z těch nejkvalitnějších surovin a výrobce do nich nepřidává cukr, sůl, zahušťovadla a konzervační látky. Takže když všechny tyto atributy splňovaly příkrmy od francouzské značky BabyBio,  kývli jsme na to, že je moc rádi vyzkoušíme. A přesvědčili nás nejen svojí chutí, ale i tím, že jsou v nich kvalitní bio potraviny z Francie a okolních zemí a mají opravdu chuťově zajímavé a hodnotově vyvážené menu.  Zároveň splňují předpisy o potravinách určených pro kojence a malé děti, takže my jsme byli už jen zvědaví,  jestli budou vůbec Williamkovi chutnat. Značka BabyBio pochází z Francie a jejich příkrmy jsou vyvinuté dle doporučení lékařů a obsahují pouze pečlivě vybrané bio složky bez zbytečných doplňků, jako je přidaný cukr, přidaná sůl, konzervační látky a zahušťovadla. Zpracované bio potraviny pak neobsahují umělá aromata, pomocné látky a barviva. To vše má velký vliv nejen na kvalitu, ale i na chuť výsledného produktu. Díky tomu, že je vše vařeno v páře, si ovoce a zelenina zachovává důležité vitamíny a skvělou chuť. Důležité je i zmínit, že výrobce pro přípravu nepoužívá palmový olej.

Jak vybírat?

Příkrmy jsou přehledně rozdělené podle měsíců miminka, což je viditelně označené na každém příkrmu. Pokud má příkrm na krabičce spící miminko a hvězdičky s měsíčkem, jedná se o večerní menu. Menu pro miminka v rozmezí 4-6 měsíců obsahuje zeleninové a ovocné příkrmy. Ty jsou zpravidla jednodruhové (mrkev, sladké brambory) nebo kombinace dvou druhů zeleniny (brambory s fazolkami, mrkev a dýně) nebo ovoce.  V ovocných příkrmech si Francouzi vyhráli například v kombinaci lotrinské mirabelky s jablkem, nebo jablko s kdoulí. Příkrmy pro batolata ve věku 6-8 měsíců jsme vyzkoušeli my. Vedle zeleninových a ovocných příkrmů si můžete vybrat i z polévek, například hrášková s pastiňákem, nebo z propracovanějších denních a večerních menu. Některá denní menu obsahují maso a můžete vašemu dítěti servírovat k obědu například brambory s islandskou treskou a rajčatovým pyré, hrášek a mrkev s farmářskou kachnou, nebo zeleninu s těstovinami na boloňský způsob s farmářským hovězím masem. Ve večerních pokrmech najdete třeba Ratatouille po provensálku s rýží nebo mrkvové mouliné a quinoa. Upřímně se mi začínali sbíhat sliny, už když jsem jenom četla ty francouzské honosné názvy pokrmů. Takže mě to inspirovalo k tomu uvařit podobné jídlo doma k večeři. Jen v té nemixované formě.

Co chutnalo nejvíc?

Williamkův favorit byla jednoznačně mrkev s máslovou dýní, farmářským kuřetem a rýží a brambory a špenát s lososem a rýží. Vždyť je taky napůl Nor. Ale vlastně všechno, co jsme měli možnost ochutnat, sklidilo velký úspěch. Jen v ovocné taštičce s příchutí jablko, borůvky a jahody byly borůvky tak opravdové, že jsem se té barvy trochu bála. Tak možná právě tuhle příchuť nebrat na cesty, ale konzumovat ji doma před koupáním. Konzistence příkrmů byla odpovídající věku dětí, pro které byly příkrmy určené. Vůně i chuť příkrmů byla výborná. Neměli jsme možnost zatím vyzkoušet dezerty, ale do některých se přidává cukr, na který si myslím, že má William ještě nějakou dobu čas. Nás si tedy BabyBio získalo a já se už teď těším, až budeme ochutnávat další francouzské delikatesky i pro starší děti!

Nabídku příkrmů BabyBio seženete na Feedo.cz >>