Babské pověry o pohlaví, které sice úplně neplatí, ale pobaví

Babské pověry o pohlaví, které sice úplně neplatí, ale pobaví>
Existuje zaručený způsob, jak zjistit, zda čekáte holčičku nebo chlapečka? "Nejpřesnější" metoda zůstává záběr z ultrazvuku. Ale ani na ten se nedá spoléhat s naprostou samozřejmostí. Ultrazvuk se totiž může mýlit, pokud má například vaše miminko překřížené nohy. Kromě ultrazvuku však existuje nekonečná hromada odzkoušených babských pověr, pomocí kterých dokážete "zaručeně" odhalit, zda čekáte dívku nebo chlapce. Které jsou nejoblíbenější? Každá z níže uvedených pověr platí v poměru 50:50. Experimentovat a zkoumat však může být zábavné. Takže pokud jste připravena nebrat to příliš vážně a spíše si jen humorně pošpekulovať, zatímco vaše bříško nezadržitelně roste a vy čekáte, co v 18. týdnu ukáže ultrazvuk, inspirujte se některými ze "zaručených" receptů našich babiček.

1. Jaký máte tvar bříška?

Snad nejpopulárnější metoda vychází z toho, jaký tvar má během těhotenství vaše bříško. Holčičky se podle této pověry "nosí" vysoko, a proto má budoucí maminka široké boky. Při chlapcích je zas poloha bříška nízko, bříško je špičatější a boky jsou užší. Ukázalo se však, že tato metoda, děděna z generace na generaci, tak trochu neplatí. Vlastně vůbec. Vše totiž závisí na fyziologických parametrech těhulky. isifa-125563423

2. Prsten to prozradí

Jedna z nejunikátnějších metod! Stačí, když si položíte na své nahé bříško prsten a zakroutite ním. Pokud se bude pohybovat ze strany na stranu, bude to chlapeček. Pokud se bude točit dokola, můžete se těšit na holčičku. Jednoduché, že?

3. Tepová frekvence srdíčka

Pokud frekvence tepu vašeho děťátka je vyšší než 140 tepů za minutu (bpm), je to holčička. Pokud pod 140 tepů za minutu, chlapeček. Pravdou však zůstává, že tep děťátka se může pohybovat od 110 do 160 úderů za minutu a může se měnit v závislosti na stadiu těhotenství. Souvislost s pohlavím dodnes nebyla prokázána.

4. Zbarvení moči

Nalijte libovolný tekutý čisticí prostředek do vaší moči. Pokud se moč zbarví zeleně, hnědě, černě nebo modře, bude to chlapeček. Pokud se zbarví do žluta nebo se barva nezmění, čekáte naopak holčičku.

5. Více krásná nebo více ošklivá?

Žena, která je během těhotenství každým dnem krásnější a krásnější, čeká chlapečka. Pleť je hladší, více prokrvená, vlasy bohatší. Pokud jste naopak o něco méně atraktivní, může to být holčička. Říká se totiž, že malá slečna ve vašem bříšku krade kousek maminčiny krásy. Máte najednou větší problém s akné? Také půjde o holčičku!

6. Budoucí tatínek přibírá na váze spolu s vámi?

V tom případě prý jde s určitostí o holčičku.

7. Význam snů

Sní se vám o doutnících a hadech? Bude to malý rošťák. Pokud vás v noci pronásledují spíše klíčové dírky a ženské časopisy, bude to malá princeznička. Hmm, pochopitelně!

8. Ranní nevolnosti

Pokud během prvního trimestru nemáte ranní nevolnosti, bude to chlapec. Opak značí holčičku.

9. Tmavá čára na břiše

Pokud se frekventovaná tmavá čára, která se těhulkam objeví na břiše, zastaví u pupku, čekají holčičku. Pokud pokračuje až k hrudnímu koši, mohou se těšit na chlapečka.

10. Velikost ňader také napoví

V případě, že je vaše levé prso větší než pravé, jde o holčičku. Pokud je větší naopak pravé, jde o chlapečka. A co vy, znáte další babské pověry na odlehčení? Zjistili jste podle nich, na co se můžete těšit? Co platilo pro vás a které pověry se naopak zcela mýlili? Podělte se s námi.