BATOLECÍ MLÉKA A PODPORA IMUNITY

BATOLECÍ MLÉKA A PODPORA IMUNITY>

Vaše miminko už dávno není ten bezbranný uzlíček, který jste si přivezla z porodnice. Možná vás samotnou překvapuje, co všechno teď zvládá samo. Každým dnem se něco nového učí a objevuje!

Během prvního roku života se v životě vašeho dítěte leccos změní. A změny i nezbytný rozvoj rozhodně neustávají ani po prvních narozeninách!

Imunita dítěte se během raného dětství stále vyvíjí, čekají na ni nové výzvy a zkoušky, prostřednictvím kterých si dítě buduje celkovou odolnost. I v tomto věku je vhodné imunitu nadále podporovat – pobytem venku, kontaktem s různými podněty okolního prostředí i pestrou a zdravou stravou.

Strava dítěte je kolem jednoho roku už výrazně podobnější stravě dospělých – z plně mléčné výživy se posunulo batole k smíšené stravě s převažujícími příkrmy. Zdravá, pestrá a vyvážená strava je důležitá úplně pro každého, včetně batolat. Mléko a mléčné výrobky do jejich stravy rozhodně nadále patří a hrají v něm důležitou roli. Denně by mělo batole přijmout 300 ml mléka a k tomu ještě další mléčné výrobky.

U dětí, které nemohou být kojeny, je vhodné mléčnou dávku pokrýt batolecími mléky, jejichž složení je specificky přizpůsobené výživovým potřebám malých dětí (na rozdíl od kravského mléka).

Batolecí mléka jsou nejen zdrojem vápníku, ale i vitamínu D a železa, jsou obohacena o celou řadu dalších vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Mohou tak pomoci k dosažení pestré a vyvážené stravy dodávající potřebné živiny. A když mléko dítěti nejen chutná, ale také mu vyhovuje a dobře na něm prospívá, proč ho měnit?

Ostatně i odborníci zmiňují, že není vhodné střídaní mlék v případě, že děťátku mléko chutná a prospívá po něm. Kojení je pro vaše dítě to nejlepší. Batolecí mléka mají být pouze součástí smíšené a vyvážené stravy dítěte. Způsob použití a další informace na obalech a www.nutriklub.cz. Potravina pro zvláštní výživu.