5 tipů, jak uspat příliš velkého živla

5 tipů, jak uspat příliš velkého živla>
Máte doma "hyperaktivního" rošťáka, pro kterého je čas spánku nejneoblíbenější část dne? Přinášíme vám několik tipů, které proces uspávání mohou ulehčit.

Proč může mít vaše děťátko problémy s usínáním?

1. Není dostatečně unavené. Ano, důvod může být i takto jednoduchý. Některé příliš energické dětičky nepotřebují tolik spánku, než jiné. Ne vždy proto bezproblémově usnou, když je uložíme do postýlky. 2. Potřebuje více času a soukromí. Pokud je vaše děťátko spíše introvertní povahy, může potřebovat delší čas, než se mu podaří usnout. Rovněž jej můžete zkusit nechat usínat osamotě. Možná mu to půjde lépe. 3. Mozek nechce vypnout. Děti, které mají příliš energie si často stěžují svým rodičům: "Můj mozek se nedá vypnout." či "Můj mozek mi nedovolí usnout." isifa_82827484

Jak svému děťátku pomoci k rychlejšímu spánku?

1. Relax místo usínání Zkuste se spíše zaměřit na zrelaxování po obědě nebo po celém dni, než na samotný proces usínání. Čím více se vaše děťátko snaží usnout, tím obtížněji mu to půjde. Nepodmiňujte vyhrazený čas na spánek. Trvejte spíše jen na tom, že nyní je čas být v postýlce a odpočinout si, být potichu a v klidu. Poslouchejte spolu klidnou hudbu nebo procházejte obrázky v knížce. Všechno se to však musí odehrávat v postýlce. 2. Do postele v předstihu Některé dětičky potřebují více času na přechod z denního do nočního režimu. Pokud půjdete do postýlky dříve, mozek se pomalu uklidní a připraví na spánek. Platí to zejména pro introverty. Tento čas by mělo děťátko strávit o samotě, ne povídáním si s rodiči nebo sourozenci. 3. Vyrobte si nebo kupte "postýlkový stan" Příliš energické děťátko může mít problém s usínáním kvůli bohatému vnitřnímu světu, ale i kvůli různým ruchům z vnějšího světa. V pokojíčku ho obklopuje příliš mnoho vzruchů, zvuků, vzpomínek. Zkuste mu v postýlce nebo na zemi vyrobit z několika dek dětský stan. Může to pomoci odstranit rušivé vlivy a děťátko snadněji usne. 4. Mozek na knoflík Samozřejmě, že to takto jednoduše nefunguje. Mnoho dětí si však svůj mozek představuje jako přístroj s knoflíkem, který se dá jednoduše zapnout a vypnout. Proto můžete metaforicky vytáhnout ze zástrčky noční lampu a říct: "Tak teď je už mozek vypnutý." Nebo se zahrát hru s počítačovou myší a dvojklikem na dětské hlavičce. Jde spíše jen o legraci, která nemusí stále fungovat, ale za pokus to stojí. 5. Hry na uspávání Že nemusíte stále uspávat jen čtením pohádky? Zkuste některé z následujících tipů: - Počítání prstíků na ruce spojené s masáží - Počítání prstíků na noze spojené s masáží - Uklidňující hlazení - malování po zádech Náš tip - Pamatujte, že každé děťátko je individuální a na každé zabírá něco jiného. Proto zkuste i vy přijít na to, co funguje na vašeho drobečka.