6 rad, jak v zimě správně pečovat o vlasy

6 rad, jak v zimě správně pečovat o vlasy>

Naše vlasy dostávají v zimě pěkně zabrat. Přechody z vytopených místností do mrazů  jim vůbec nesvědčí. A právě proto se o ně obzvlášť v tomto období musí důsledně pečovat. Na co si dát pozor?

1. Důkladné vyfoukání

Poté, co si vlasy umyjete, je velmi důležité je opravdu pečlivě vysušit. Fénujte je proto vždy po směru jejich růstu. Nikdy ne naopak. Šupiny se tak uzavřou, uhladí a váš vlas bude bez obtíží schopen udržet mnohem déle požadovaný tvar a lesk. Skvělým pomocníkem jsou pak přípravky, speciálně určené pro ochranu vlasů proti působení tepla.

2. Správný výběr vlasové kosmetiky9016705-8712561493031

Stejně tak, jako během letních měsíců pořizujete šampony a kondicionéry s ochranným SPF faktorem, měla byste v zimě sáhnout po přípravcích s extra hydratací. Takováto kosmetika totiž dokáže udržovat vaše vlasy hladké a bojuje proti krepatění.

3. Žádné elektrizování9060946-8712561812436

Elektrizování vlasů dokáže pěkně otrávit život. Pokud ráda nosíte během chladnějších dní čepici, dejte si do kabelky také olejíček. Jakmile by vám vlasy začaly elektrizovat, nastříkejte ho v malém množství a neposedné lokny se zase hned vrátí do původního, hladkého stavu.

4. Konec zacuchávání

Nosíte v zimě šálu? Jestli zní vaše odpověď ano, pak jste se jistě nejednou setkala s tím, že se vám vlasy za krkem nepříjemně zacuchaly a smotaly. Propříště si je raději svažte do vysokého culíku anebo je schovejte celé pod šálu a příliš s nimi už nehýbejte, aby se o ně šála zbytečně netřela.

5. Nechtěné mastění

Jakmile si nasadíte čepici, vaše hříva se okamžitě promění v  mastné a nevzhledné prameny. Noste proto u sebe suchý šampon, který si v takovou chvíli nastříkáte ke kořínkům, a zbavíte vlasy mastnoty během pár vteřin. Suchý šampon je vynikající pomocník a sehnat se dá ve všech drogeriích a samozřejmě i na Feedo.cz :-)

6. Zbytečné žehlení

Rovnáte si své přirozeně vlnité nebo kudrnaté vlasy pracně žehličkou? Pokud vás čeká náročný den, který budete většinou trávit venku, ve vlhku a chladu, ušetřete si práci. Zatím neexistuje žádný přípravek, který by dokázal v době chladu a mrazu udržet vaše vlasy dlouhodobě vyžehlené.

 Zaujali vás výrobky z článku?

DOVE šampón Pure Care Dry Oil 250ml - ZDE.

DOVE lehký olej na vlasy 100ml - ZDE.