Méně času na uklízení, více času s dětmi

Méně času na uklízení, více času s dětmi>
Mít doma neposedné mrně, které nadevše miluje hraní se všemi možnými hračkami, k tomu začalo s prvními příkrmy a ten se špenátem mu chutná nejvíce, dá zabrat. Každá maminka nám dá za pravdu, že někdy víc než s vlastním dítětem trávíte čas spíše uklízením dřevěných kostek, smýváním hráškového pyré z misky či luxováním parket. Popusťte nyní uzdu fantazii a pojďte se spolu s námi podívat na místo, kde vám ubydou starosti s umýváním nádobí. Ne, není to jen sen. Je to domácnost, kde kuchyni kraluje myčka nádobí.

Nenechte se zmást

Používání myčky nádobí je opředené mnohými tajemstvími, kolují o ní mýty, které navzdory snaze značky Finish jsou mezi maminkami stále přítomné. Už jste někdy slyšeli, že myčka nádobí je nehygienická a na co jí vůbec mít, když se nádobí musí před vložením i tak umýt? Máme pro vás dobrou zprávu. Každý jeden mýtus dokážeme uvést na pravou míru a ulehčit vám tak život v plné míře.

Mýtus 1: Myčka je nehygienická

Pravda: A kdo říkal, že utěrka nebo houbička ne?

Vlhké a teplé prostředí je pro množení bakterií to nejlepší, co jim můžete poskytnout. A i poskytujete. Houbičky na umývání nádobí, utěrky - to vše je plné neviditelných mikrobů, které ve své kuchyni rozhodně mít nechcete. V myčce nádobí dochází po dobu umývání k ohřívání vody na vysokou teplotu, proto si spojení vody a mycího prostředku dokáže poradit se všemi bakteriemi a mikroby, což zajistí dokonale čisté nádobí. Myčce nádobí můžete důvěřovat i při mytí kojeneckých lahví.  Zprvu je samozřejmě vyvářejte, děti od 8 měsíců už mohou z lahví mytých v myčce pít. Tak jako myjete po každém použití ponorný mixér, nebo rychlovarnou konvici, i myčka nádobí potřebuje svou "hodinku hygieny". Některé myčky vás na mytí samy upozorní na to, že je nutné je vyčistit, u jiných však na to budete muset myslet. Ostraníte tak všechny usazeniny, mastnoty a zbytky jídla, které se do útrob dostaly. K tomuto úkonu se nejlépe hodí čistič myčky Finish. Prodlouží životnost myčky a nádobí bude bez šmouh skvrn. Co doporučujeme? Finish mega box – tabletky do myčky. Toto výhodné balení má několik výhod. Vašemu nádobí přináší lesk a čistotu,formule Powerball s koncentrovanou silou si hravě poradí s odstraněním silných nečistot, zbytků jídla a čajových skvrn, ochrání sklo před korozí, myčku před a filtr před usazováním vodního kamene. Výhodným balením je i z hlediska ekonomického.

Mýtus 2: Když dávám nádobí od myčky, musím ho umít

Pravda: Neplýtváte zbytečně vodou, když myjete nadvakrát?

Odvěký mýtus zní, že pokud vložíme nádobí do myčky, musíme ho předtím umýt. ,,Předpřipravit" ho na mytí. Absurdní, nemyslíte?  Myčka je přeci od  je tu přeci od toho, aby nádobí po běžném ušpinění umyla, tak na co ho připravovat? Z ekonomického hlediska je to používání vody nadvakrát – poprvé  ho umyjete vy pod tekoucí  vodou, podruhé s podobným objemem vody zase umyje veškeré nádobí myčka. Možná jste měli zkušenost s umytým nádobím – na některých kusech vám zůstaly skrvny či zaschlé stopy vodě. To ale není tím, že by se talíř nedostatečně umyl. Co doporučujeme? Finish leštidlo – jeho pětinásobná síla odstraňuje kapky vody, urychluje sušení, ničí mapy od vody a zajišťuje povrchovou ochranu. Nádobí se po umytí leskne!