Tipy, jak během adventu zabavit malé neposedy

Tipy, jak během adventu zabavit malé neposedy>

Adventní období je jedno z nejkrásnějších v roce.  A tak jsme přemýšleli, co byste si mohli doma se svými zlatíčky vyrobit. Věříme, že vám vánoční pohlednice, domácí papír a svícen udělají radost a budete se z nich těšit i po celé svátky. Tak honem, pojďme na to! A nezapomeňte se nám s vašimi výkony pochlubit třeba na našem Instagramu.

Vánoční pohlednice

Udělejte v dnešní uspěchané elektronické době výjimku a pošlete svým blízkým vánoční přání jako pohlednici. Bude o to vzácnější, že ji vyrobíte spolu se svými dětmi s láskou a nadšením.

Potřebovat budete cokoli, díky čemu bude pohlednice jedinečná.

Nejmenším dětem postačí voskovky nebo pastelky. Starší děti mohou nalepovat kousky nastříhaného papíru (např. vánočního papíru), korálky, kousky látky apod. Případně mohou s vaší pomocí vystříhat podle šablony jednoduché motivy. Jedinečnou pohlednici doplňte o přání k Vánocům, vložte do obálky a už stačí jen odeslat!

Sváteční papír

Vyrobte si doma vlastní balicí papír. Užijete si u toho spoustu legrace a hotový papír můžete použít na výrobu pohlednic, přání a jmenovek na dárky. Fantazii se rozhodně meze nekladou! Tak se připravte, budeme trhat, vařit a míchat.

Potřebovat budete starý papír (noviny, časopisy, balicí), kýbl, mixér, vařečku na míchání směsi, váleček, kousek plátna, houbičku, karton z krabice a dřevěný rám, ve kterém je napnutá jemná síťka.

Starý papír, ať už jste zvolili noviny nebo balicí papír, roztrhejte na malinké kousky. Věřte, že tuhle část si vaše děti zaručeně užijí. Kousky papíru nechte do odpoledne namočené ve vodě. Pak je rozmixujte na kaši. Pokud je směs příliš hustá, přidejte ještě vodu, tak, aby měla zhruba hustotu smetany. Trochu směsi rozprostřete na rámu do tenké vrstvy a přebytečnou vodu vytlačte houbou. Takto připravený list papíru překlopte na karton a přes plátno z něj vytlačte válečkem vodu, nebo jej přežehlete. Nakonec nechte pořádně vyschnout.

Malovaný svícen

Skočte do hračkářství nebo do papírnictví a kupte si barvičky na sklo. Vzhledem k tomu, že budeme vyrábět vánoční svícny, nezapomeňte dokoupit k základním barvám také zlatou a stříbrnou, případně další, třeba se třpytkami.

Potřebovat tedy budete barvy na sklo, několik různě velkých a tvarovaných skleněných lahví (např. od přesnídávek, marmelády nebo okurek) a obrovskou dávku fantazie. Volte hlavně barvy Vánoc, tedy červenou, zlatou, stříbrnou, bílou nebo zelenou.

Menším dětem můžete vytvořit na lahve šablony, aby mohly obrázky už jen vybarvit. Své výtvory nechte uschnout. Potom je postavte na okna, vložte do nich čajovou svíčku, zapalte a vychutnávejte si nekonečně kouzelnou atmosféru, kterou zářící světýlko vytvoří.