Jahodové recepty, po kterých se budete olizovat!

Jahodové recepty, po kterých se budete olizovat!>
Sezona jahod je v plném proudu a tak je nejvyšší čas začít přemýšlet, co s nimi uděláte. Můžete třeba vyzkoušet naše jednoduché tipy na osvěžující a chutné dezerty.

Krémový cheesecake

Přísady:jahodové recepty 170 g máslových sušenek 80 g másla 600 g mascarpone 1 malá zakysaná smetana (15%) 3 vejce 200 g cukr 1 vanilinový cukr 1 citron Na polevu: 300 g jahod želatina 2 lžíce cukru Postup:
  • Sušenky nahrubo rozdrtíme a smícháme s máslem. Dortovou formu vymažeme máslem a na dno a i do poloviny na okraje dáme sušenkové těsto. Těsto pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 8 minut.
  • Připravíme si krém. Mascarpone vyšleháme se smetanou, vejci, cukrem a šťávou z citronu. Hmota musí být krásně vláčná bez hrudek.
  • Krém naneseme na upečenou sušenkovou vrstvu. Pečeme v troubě 30 minut opět na 180°C. Cheesecake necháme trošku vystydnout.
  • Připravíme želatinu podle návodu. Na cheesecake naskládáme omyté jahody a zalijeme je želatinou.V lednici necháme dort ztuhnout a můžeme podávat.
Široký výběr dětského nádobí CZ

Domácí smetanová zmrzlina

Přísady: 500 g jahodami 120 g cukru 1 vanilkový cukr 250 ml smetany Postup:
  • V mixéru smícháme cukry s omytými jahodami, které jsme zbavili stopek a zalijeme smetanou. Mixujeme dokud nebudou jahody rozmixovány a smetana nevytvoří krém.
  • Jahodovou směs nalijeme nádob na zmrzlinu nebo do misky. A dáme zmrazit.
  • Domácí zmrzlinu můžete jíst hned po jejím ztuhnutí a věřte, že vám bude chutnat nejen v horkých letních dnech, ale i jindy.

Mléčný koktejl

Přísady: 400 g jahod 400 ml plnotučného nebo polotučného mléka 4 lžíce cukru nebo 2 vanilkové cukry bílý jogurt Postup:
  • Očištěné a omyté jahody dámě do mixéru a mixujeme je.
  • Postupně k nim přidáváme cukr a mléko. Pro lepší zahuštění můžeme použít bílý jogurt.
  • Jahodový koktejl nalijeme do sklenic a můžeme jej ihned podávat. Každou sklenici ozdobíme plátky jahod.