Super sušenkový recept na prořezávající se zoubky

Super sušenkový recept na prořezávající se zoubky>
Prořezávají se vašemu drobečkovi další zoubky? Používá na "ohlodávání" nejen svou a vaši ruku, ale cokoliv, co strčí do pusy? Připravte pro něj domácí "mňamky" zdravé sušenky, na kterých si nejen pochutná, ale na čas zklidní i jeho rozdráždené dásně.

Domácí sušenky na lepší prořezávání zoubků

Potřebujete: 1 hrnek celozrnné mouky 1 hrnek dětské rýžové kaše 1 střední, zralý, rozmačkaný banán (pro různé variace můžete místo banánu přidat 1/3 hrnku nastrouhané mrkve nebo sladkých brambor) 2 polévkové lžíce skořice 2 polévkové lžíce rostlinného oleje (může být i kokosový olej) 3 polévkové lžíce vody Poznámka: Množství vystačí asi na 12 kusů, podle velikosti sušenek Postup: 1. Troubu si předehřejte na 220°C. V misce smíchejte mouku, rýžovou kaši a skořici. Váš malý pomocník vám s mícháním může pomoci. 2. Do směsi přidejte olej, banány a vodu. Míchejte, dokud se nevytvoří dobře zpracované, nelepivé těsto. Pokud se vám zdá těsto příliš sypké nebo naopak příliš tvrdé, přidejte lžíci mouky nebo vody. 3. Na zlehka pomoučněném vále vyválejte těsto a vykrojte jednotlivé sušenky pomocí vykrajovátek libovolných tvarů. 4. Na vymaštěném plechu pečte 10 až 12 minut, dokud sušenky mírně nezhnědnou. Nechte vychladnout a můžete zahájit první ochutnávku. Dobrou chuť! Inspirace - http://imprintalish.blogspot.co.uk/2012/02/homemade-baby-teething-biscuits.html