I děti si zaslouží oslavit svátek lásky, nebo ne? Ať už 14. únor prožíváte, nebo vás nechává v klidu, můžou se vám hodit tyto tipy na 4 originální dětské recepty. Kralují v nich skvělé čerstvé ingredience, doplněné kvalitními příkrmy Hami.
Malinové pohárky s lesním ovocem
(od ukončeného 6. měsíce)
- 3 lžíce malinové nemléčné kaše
- 80ml kojenecké vody
- 3 lžíce Hami příkrm S jahodami
- 3 lžíce lesního ovoce (až od ukončeného 8. měsíce)
- 1 ks Hami keksík
Lesní ovoce důkladně omyjeme a lehce rozmačkáme pomocí vidličky. Směs vložíme do malého rendlíku a chvilku ji povaříme, aby ovoce pustilo šťávu. Mezitím si připravíme mističku a nalijeme do ní převařenou pitnou vodu pro kojence zchlazenou na cca 50 °C. Za stálého míchání (šlehání vidličkou) přidáme 3 polévkové lžíce malinové kaše. Hustotu kaše můžeme dle potřeby upravit přidáním vody či prášku. Na dno připravené skleničky nebo pohárku dáme jahodový příkrm a přidáme malinovou kaši. Pohárek završíme polevou z lesního ovoce a dozdobíme kouskem jahody a keksíkem.
Dýňové krekry
(od ukončeného 12.měsíce)
- 125g Hami příkrm dýně s rýží
- 50g máslo
- 120g hladká mouka
- ½ lžičky kypřící prášek
- 1 lžička provensálské koření
Do nádoby, ve které budeme těsto zpracovávat, vložíme dýňové pyré a rozpuštěné máslo a promícháme. Do vzniklé směsi postupně přimícháme hladkou mouku, kypřící prášek a provensálské koření. Důkladně propracované těsto uložíme na 2 hodiny do lednice, aby ztuhlo. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme těsto a vykrajujeme krekry, které pečeme na plechu vystlaném pečícím papírem cca 15 minut na 170 stupňů.
Domácí krémový sýr
(od ukončeného 16. měsíce)
- 250g hustý bílý jogurt
- 100g přírodní zakysaná smetana
Připravíme si větší nádobu, do které vložíme cedník. Cedník vysteleme sterilní gázou nebo plenou. V jiné nádobě smícháme jogurt se zakysanou smetanou. Směs nalijeme do gázou vystlaného cedníku. Přikryjeme a necháme přes noc na chladném místě odkapat syrovátka.
Hráškové pyré s cizrnou a pečenou zeleninou
(od ukončeného 24 měsíce)
- 125g Hami příkrm Zelený hrášek
- 35g vařená cizrna
- 1 lžíce olivový olej
Cizrnu si namočíme ideálně den předem. Druhý den cizrnu slijeme a v nové vodě vaříme do měkka. Všechny ingredience vložíme do mixéru a umixujeme na hladkou směs. Podáváme s pečenou zeleninou.