Kam na výlet s kočárkem? Máme pro vás 6 tipů!

Kam na výlet s kočárkem? Máme pro vás 6 tipů!>
Výlety k létu neodmyslitelně patří, proto jsme pro vás vybrali 6 míst, která rozhodně stojí za to navštívit. Trasy zvládnete i s kočárkem a pokud máte doma i jedno starší dítko, rozhodně se také zabaví!

ZOO Praha

Začneme klasikou, kterou ale není radno opomíjet. Pražská ZOO patří mezi ty nejkrásnější v celé Evropě a její návštěva vám zabere klidně celý den. Najdete tam spoustu zajímavých pavilonů, expozic a dalších aktivit. Děti milují Údolí slonů, Pavilon lachtanů, goril i hrochů. Za příplatek je možné objednat různé doplňkové aktivity - můžete si třeba zkusit, jak se krmí žirafy. Svačinku klidně můžete nechat doma, po celé ZOO jsou rozmístěny stánky s občerstvením a dokonce i klasické restaurace, kde se dobře najíte. Hodit se vám také můžou přebalovací pulty, které najdete na všech toaletách. Děti do tří let mají vstup zdarma, za ty starší potom zaplatíte 150 Kč. Dospělácká vstupenka stojí 200 Kč. Návštěvu plánujte od 9 do 21 hodin.

Mirákulum

Mirálukum = 10 hektarů zábavy pro celou rodinu! Rozhodně si sem udělejte výlet i pokud máte jedno děťátko starší, bude to tu milovat. V areálu najdete lesní hřiště, kontaktní ZOO, spousta trampolín a houpeček, lanová centra a také vodní svět! Skrývá se tam také Země prasátka Pigyho, kterou si mohou užívat děti už od 12 měsíců. V okolí parku bez problémů zaparkujete. Sezóna trvá od poloviny dubna do konce října. Po zbytek roku je Mirakulum zavřené. Cena za každého nad 90 cm výšky je 210 Kč. [caption id="attachment_15999" align="aligncenter" width="537"] zdroj: https://www.mirakulum.cz/[/caption]

Zeměráj zážitkový park

Zážitkový park pro děti i dospělé, Zeměráj, leží u Orlické přehrady. Návštěvníci ho ocenili v soutěži CzechTourism DestinaCZe, kde zvítězil v kategorii „Zážitek na 1000 % pro celou rodinu“. Nudit se v něm rozhodně nebudete! "Na ploše devíti hektarů více než sto různých her, zábavných i naučných prvků, dobrodružných úkolů, hlavolamů a několik skutečně výjimečných lákadel – archeopark raného středověku, kilometr dlouhou přírodní stezku naboso, archeologické a paleontologické naleziště, velké dřevěné bludiště, dětskou herní vesničku, interaktivní hernu, lukostřelnici, množství přírodních hřišť různého zaměření, tajemnou Cestu za pokladem, orientační hru Hlaholam, pátrání po Kamenech času a bloudění v temném Skladišti. Nechybí ani hospůdka se stylovou nabídkou jídel a nápojů v usedlosti s roubeným domem z roku 1640, odpočinkové zóny i kryté prostory pro případ nepříznivého počasí. " V červnu se do parku můžete vypravit od 10 do 18 hodin, v červenci a srpnu pak od 9 do 19 hodin. Vstupné na místě stojí 110 Kč. Při koupi předem online zaplatíte 99 Kč. V této ceně nejsou zahrnuty doplňkév aktivity, které se platí zvlášť. [caption id="attachment_15998" align="alignright" width="474"] zdroj: https://safaripark.cz/[/caption]

Safari Dvůr Králové

Unikátní koncept ZOO a Safari najdete ve Dvoře Králové. Vlastním vozem nebo Safari busem vyrazíte do areálu a všude kolem vás se budou volně pohybovat africká zvířata. Až tuto část budete mít za sebou, můžete pokračovat na procházku po ZOO, která má rozhodně co nabídnout. Den můžete zakončit dobrotou v jedné ze skvělých restaurací a o pohodičku máte postaráno. Návštěvu si naplánujte od 9 do 18 hodin. Děti do 3 let mají vstup zdarma, do 12 let za 180 Kč a za plné vstupné zaplatíte 120 Kč. V ZOO najdete i dětské koutky, klidové zóny a samozřejmostí jsou také přebalovací pulty na toaletách.

Babiččino údolí

Chcete se projít a přitom vidět něco zajímavého? Babiččinu údolí je klasika, kterou jste určitě navštívili na základní škole. Ale byli jste tam ještě později? Nachází se v obci Ratibořice. Připravte se na procházku dlouhou 5 - 10 km, kterou ale zvládne téměř jakýkoli kočárek. Cesta je zpěvněná, takže se není čeho bát. A pokud nebudete mít dost, v okolí je spousta dalších zajímavých míst, jako třeba ZOO Dvůr Králové nebo skalní město Adršpach.

Stezka korunami stromů

[caption id="attachment_15997" align="alignright" width="475"]zdroj: https://www.stezkakorunamistromu.cz/ zdroj: https://www.stezkakorunamistromu.cz/[/caption] Stezka korunami stromů se nachází na Lipně a od roku 2012 se stala oblíbeným cílem výletníků. Stezka je v celé své délce bezbariérová a je přizpůsobena jízdě jak s kočárky, tak pro vozíčkáře, maximální stoupání je 2-6%. Na samotném vrcholu vás čeká rozhledna ve výšce 40 m, ze které uvidíte až nad koruny stromů! Projdete ji po dřevěných chodníčcích a výhled rozhodně stojí za to. V letních měsících je stazka otevřena od 9 do 19:30 hodin, v červenci a srpnu je navíc každé úterý večer osvícená a pořádají se na ní různé kocerty. Dospělá vstupenka vás vyjde na 235 Kč, pro děti od 3 do 14 let je to 195 Kč.

Tak už víte, kam se tohle léto vydáte?

Pokud máte ještě nějaké tipy, neváhejte je napsat do komentářů!