Testujeme: Pampers Pants Premium Care

Testujeme: Pampers Pants Premium Care>
Debaty o plínkách vedeme s maminkami stále. Asi každá maminka v určitý čas začne řešit dilema, zda dítěti plenu ještě dávat nebo ne. Naše cesta k odplenkování byla poměrně dlouhá.

Pleny už jen na noc

Na den jsme se jich definitivně zbavili až okolo druhého roku a plenky na noc Tobík (3 roky) ještě dostává. Okolo dvou let jsme se hodně trápili. Pořád jsme to zkoušeli a bohužel vždycky přišla noc, kdy bylo vše durch. Tobíka moje zklamání, ač bylo bez výčitek, viditelně mrzelo a matrace dostávala zbytečně za uši. Většinou už se sice probudí a hrdě hlásí, že plena je suchá, ale stále jsou noci, kdy by ho neprobudila ani rána z děla, natož takováhle elementární lidská potřeba. A když se před spaním hodně napije, je zaděláno na malér. Variantu budit ho uprostřed noci a nosit na záchod jsem také hned zavrhla. Jsem ráda, že má klidný a kvalitní spánek a myslím, že by to bylo spíš na škodu. Nakonec jsme se tedy rozhodli netlačit na pilu a dát mu prostor a čas, aby do spaní bez pleny zkrátka sám dozrál. Vše si lze ale alespoň zjednodušit!

Rozlepení nehrozí

Plenky jsou chytré a elegantní řešení, které je dětem i rodičům pohodlné. Ve chvíli, kdy je ale chcete použít častěji za sebou a šetřit tak nejen svou peněženku, ale i životní prostředí, narazíte u klasických plen s lepítky na problém. Po pár použitích už zkrátka nedrží úplně stoprocentně, a čím více nocí bez počůrání za sebou dítě má, tím spíš hrozí, že zrovna přijde nehoda, plenka se v mezičase rozlepí a vše selže. Jako největší plus Pampers Pants vidím právě to, že se natahují jako kalhotky, žádné lepíky na bocích nemají, tudíž je u nich opakované použití pohodlnější. A co je, myslím, také důležité zmínit, že nijak nezapáchají, ani se nedrolí, před ani po použití.

Přebalování za pochodu

Dcera (1 rok) nosí o dvě velikosti menší a u té oceňuji zejména rychlost natažení plenek, protože, jak objevila kouzlo chůze, klasické přebalování vleže už nepřipadá v úvahu. Navíc dětem krásně sedí a nikde netlačí. Jsou neuvěřitelně tenké a jemné, opravdu bych řekla, že jsou dětem pohodlné. Nehrozí, že byste je moc utáhli a děti tak nemají omačkaná bříška. Nechybí ani hravé vzory, které zaujmou malé i větší děti na dostatečnou dobu, abyste jim plenky stihli natáhnout. Jsem opravdu šťastná, že přebalování už není boj. V jarních a letních měsících je to ideál! V zimě vidím nevýhodu v tom, že abyste plenu na dítě natáhli, musíte mu sundat vše, co má přes (punčochy, kalhoty, oteplováky), což obzvlášť venku může být dost nepříjemné.

Zvládnou to samy

Další velkou výhodu oproti klasickým plenám vidím v tom, že se s nimi lépe manipuluje i dětem. Pro tříleťáka jsou úplně ideální. Často se totiž ještě těsně před usnutím sebere a jde se vyčůrat. S klasickou plenou to byl vždycky trošku boj, musel si ji celou sundat, pak mu nešla nandat nebo si ji nalepil nějak nakřivo, a ve finále jako by ji neměl. Pampers Pants si stáhne stejně jako běžně během dne trenky a stejně lehce si je zase oblékne. Má tedy sice na noc plenku, ale vše si krásně obstará sám. Tím, že se mu s plenkou lépe manipuluje, právě postupujeme i daleko rychleji k cíli, protože dříve to bylo zkrátka moc složité. Teď si ale přijde důležitý, že vše krásně zvládne sám. Před spaním se bez problémů vyčůrá a ráno je plenka většinou suchá. A co si budeme podívat, i já jsem ráda, že mám o povinnost méně. Vidím rozdíl i ve vnímání klasické pleny a plenkových kalhotek. Zatímco za klasickou plenu, kterou jsem mu každý večer vleže dávala jako miminu, se styděl, kalhotky mu tak nevadí, ale díky lepší manipulaci, věřím, že se jich paradoxně úplně zbavíme dříve, než kdybychom zůstali u klasiky. Mě osobně tedy plenky Pampers Pants moc mile překvapily a zůstaneme u nich i nadále.

Vyzkoušejte výhody plenkových kalhotek Pampers Pants i vy! Ty pravé vyberete na >>> Feedo.cz.