Kosmetické tipy z vaší lednice!

Kosmetické tipy z vaší lednice!>
Určitě si ještě vzpomenete na dobu, kdy se pulty v drogeriích neprohýbaly desítkami nejrůznějších krémů, pleťových masek a tonik, jako je tomu dnes. A přesto ženy o svou pleť pečovaly! Ptáte se jak? Velmi rádi vám tyto dávné triky připomeneme!
  • Plátky okurky
Fakt, že se tahle zelenina nehodí jen na zavařování už je léta velmi známý. Ze spousty reklam a časopisů na nás vykukují dámy se zelenými „polštářky“ na očích docela pravidelně. Ale proč? Důvod je prostý. Okurky mají neobyčejné hydratační schopnosti a v oblasti očí dokážou velmi rychle a snadno zbavit oteklých a unavených víček, kruhů pod očima a vyhlazují drobné mimické vrásky.
  • Pár kapek oleje
Pokud i vy celý život marně toužíte po krásných lesklých vlasech, možná vás překvapí, že splnění vašeho přání je vlastně velmi jednoduché. Klasický olej, na kterém si děláte křupavé řízečky vám dokáže oslňující lesk zajistit! V dávných dobách si ženy vlasy myly velmi horkou vodou a poté je ponořily do lázně z teplého oleje. Ten totiž umí udržet ve vlasech i pokožce hydrataci. Musíte ho ale vtírat do mokré kůže nebo vlasů. Arganový olej oživí poškozené vlasy, olivový zas dodá vlasům svěžest!
  • Sklenička piva
Věčně doma od manžela posloucháte, že pivo pít nepřestane, protože má doslova zázračné účinky? No, výjimečně vás netahá za nos, má pravdu! Ale na to, abyste si je mohla také užívat, ho pít rozhodně nemusíte. Pivo je bohaté na vitamin B, bílkoviny, železo, zinek, hořčík a má silné antibakteriální účinky. Účinně navrací poškozeným vlasům barvu, lesk a šmrnc! Navíc, pokud byste měla ráda nadýchanou hřívu plnou nekonečného objemu, můžete vyzkoušet pivní masku na vlasy!
  • Několik vajíček
Vejce není dobré jen natvrdo nebo jako chutná omeleta se šunkou a jarní cibulkou. Díky tomu, že jsou vajíčka bohatá na bílkoviny, vitamíny i důležité minerály, využívají se i v kosmetickém průmyslu. Dokážou zmírnit ranní otoky v obličeji, stahují póry, hydratují a zvyšují elasticitu pleti. V syrovém stavu prospějí vašim vlasům, kterým dodají potřebnou výživu. Ovšem pozor, vejce z vlasů vyplachujte vždy vlažnou až studenou vodu, abyste si místo zábalu nepřipravila ve vlasech vydatnou snídani z míchaných vajec.
  • Šťáva z citrónů
Pevné a krásné nehty jsou snem každé ženy. Pokud vám žádné laky ani vyživující přípravky nedokázaly dát, to po čem toužíte, zkuste zajít do obchodu a koupit pár citrónů. V kombinaci s cukrem, medem, přírodními oleji a vejci si snadno poradí i s černými tečkami, jizvičkami po vyrážce nebo s mimickými vráskami. Dejte si ale pozor, abyste nepoužila neředěnou citrónovou šťávu na pokožku samotnou, je poměrně agresivní a mohla by vyvolat alergickou reakci. isifa-86810384

Naše tipy na masky:

Chmelová maska Budete potřebovat: - 125 ml světlého piva - lžíci medu - vejce - banán  Postup: Rozmačkejte banán, rozklepněte vejce a šlehejte, dokud nevznikne hladká směs. Přidejte med a pivo a opět důkladně promíchejte. Hotovou masku naneste na vlasy a 5 minut masírujte. Po hodině smyjte a vlasy umyjte šamponem. Jogurtová maska Budete potřebovat: - 125 ml plnotučného bílého jogurtu - vejce - lžíci citrónové šťávy Postup: Všechny suroviny smíchejte a naneste na šamponem umyté vlasy. Důkladně pokryjte hlavně pokožku hlavy. Nechte působit zhruba 20 minut a poté dobře opláchněte teplou vodou. Věřte, že nic nedodá vlasům více síly, než proteiny.